Mountainbike Clinics

Ben je net als wij gek op mountainbiken? En ben je op zoek naar een sportief uitje? Dan ben je bij Outline Outdoor aan het juiste adres! Wij werken samen met GO MTB voor mountainbike clinics en tochten op maat, of je nu beginnende of gevorderde biker bent.

Het doel van een clinic is om gecontroleerd flowtrails te leren rijden. Flowtrails zijn routes met relatief weinig hoogteverschillen maar veel leuke bultjes, snelle bochten en af en toe een technische passage. 

Na een korte kennismaking en afstelling van de bike en helm gaan we echt van start. We beginnen met een speelse warming-up om de spieren soepel te maken en te wennen aan de mountainbike. 

Vervolgens zullen we met verschillende oefeningen de belangrijkste basistechnieken van het mountainbiken leren. Onderdelen van de clinic zijn: basishouding, aanvalshouding, remcontrole (incl noodstop), vlakke bochten en rijden in licht geaccidenteerd terrein (bultjes, wortels, kuilen).

Natuurlijk eindigen we op een echte mountainbikeroute om alle geleerde skills toe te passen!

GO MTB – MTB expert sinds 2011

GO MTB is opgericht door Max Bodifee; een fervent mountainbiker die zijn passie graag met anderen deelt. Met 20 jaar ervaring op de mountainbike en 10 jaar als instructeur komt hij nog steeds na elke clinic en rit met een big smile thuis.

Samen met enkele andere gepassioneerde en gecertificeerde instructeurs weten we op elke locatie een leerzame en actieve clinic neer te zetten. Door jarenlange ervaring met clinics en tochten zijn we altijd goed voorbereid en kunnen indien nodig (letterlijk) snel schakelen.

Waarom Outline Outdoor?

Kwaliteit van de mountainbikes staat bij ons voorop. Wij bezuinigen daarom niet op onze onderdelen zodat u onderweg niet stil komt te staan met pech.
Al onze mountainbikes worden na elk gebruik schoongemaakt en goed onderhouden door onze fietsenmaker, die al meer dan 20 jaar bij Outline Outdoor werkt en ervoor zorgt dat de mountainbikes altijd tip-top in orde zijn.

Een overzicht van onze mountainbikes vind u hier.


Al onze mountainbikes zijn voorzien van:Inbegrepen bij de huur:
– Rockshox Judy Silver voorvork– Helm
– Shimano Deore 1×12 versnellingen– Vignet
– Hydraulische schijfremmen– Pechservice
– Platte pedalen. SPD pedalen op aanvraag– Routekaart

Offerte aanvragen